A Lélek gyümölcse

 

Ha keresztény vagy, bármilyen régóta is legyen az, ezek az Igeversek ismerősek lesznek számodra. És ha olyan vagy mint én, akkor könnyen abba a gondolatmenetbe csúszhatsz, hogy a Lélek gyümölcse az valamilyen keresztény ellenőrző listája azoknak az erényeknek, amelyeken dolgoznom kell annak érdekében, hogy keresztényként még inkább elfogadható legyek.

Ez történetesen egy rossz megközelítése annak, ahogy ezekre a versekre tekinthetünk. A felsorolt erények olyan erények, amelyeknek már birtokában vagyunk. A Lélek gyümölcse minden hívő életében megnyilvánul egy bizonyos fokig. Persze olykor egy kissé gyengének tűnhetnek, de ha a Lélek benned lakozik akkor a Lélek gyümölcse is megvan.

Ha tökéletesek volnánk, ezek a gyümölcsök tökéletesen jelennének meg az életünkben. De nem vagyunk tökéletesek. Még nem. És így ezek az erények sem tökéletesek bennünk. De van számunkra egy út, hogy keresztényekként növekedjünk és beérjünk, és amikor ez megtörténik, a Lélek gyümölcse fényesebben ragyog és még inkább látható az életünkben.

Hogyan növekedjünk a Lélek gyümölcsében

Az egész egy szőlővesszővel kezdődik. Emlékszel arra a részre a János 15. Fejezetéből, ahol Jézus azt mondja: “Én vagyok az igazi szőlőtő”? Így folytatja: “Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.” (János 15:4-5 ÚjFord)

A gyümölcsünk minősége közvetlen kapcsolatban áll azzal, milyen szoros kapcsolatban vagyunk Jézussal, a szőlőtővel.

Ha csak úgy épphogy lógunk, ha a kapcsolódásunk Jézushoz gyenge, ha nem Isten szavával táplálkozunk és nincs közösségünk Jézussal az imádságon keresztül, akkor a gyümölcs kicsi lesz.

Másfelől, ha megértjük, hogy Krisztus a tökéletes ág, minden fogyatkozás vagy gyengeség nélkül, és amennyire csak tudunk, hozzákapcsoljuk magunkat, akkor nem csupán gyümölcsöt, de “sok gyümölcsöt” termünk (János 15:5)

Tudom, vannak olyan napok, amikor úgy érezzük, hogy a Lélek gyümölcse alig látható. Gyengének vagy eredménytelennek érezzük magunkat és azt hisszük, hogy mi sosem fogunk megváltozni vagy növekedni. Ne dőljetek be ennek a hazugságnak! A Galata 5:25 emlékeztet bennünket arra, hogy Krisztussal együtt meg lettünk feszítve! Az óemberünk – a bűnös természetünk – halálba lett adva. Újjá vagyunk teremtve! És bár a bűn még mindig belénk kapaszkodik, többé már nincs felettünk hatalma. Krisztus halála miatt győztesek vagyunk és növekedhetünk a Lélek gyümölcseiben, mert Jézus feltámasztó ereje hatalmasan munkálkodik azokban, akik belé kapaszkodnak.

Jézusra tekintve,

Jen

 

Fordította: Kissné Barabás Mónika

Forrás: https://lovegodgreatly.com/the-fruit-of-the-spirit/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .