5. hét / 4. nap – A Galatákhoz írt levél

„Pál figyelmezteti a hívőket, hogy mondjanak le a természeti vágyaikról és annak mohóságáról. Azt állítja, hogy a hívőknek állhatatosan és szorgalmasan kell Szellemben járniuk, azért, hogy ne legyenek megkísértve abban, hogy a Krisztusban kapott szabadságukat és függetlenségüket arra használják, hogy közreműködjenek a test cselekedeteiben.

A test milyen cselekedeteivel, kívánságaival küzdesz? Ez a te viselkedésed, a te beszéded, a te hozzáállásod, a te gondolataid az életről, a te érzelmeid? Imádkozol minden nap azért, hogy áradjon ki rád a Lélek, hogy legyőzze a testi vágyaidat? Elcsüggedsz akkor, amikor képtelen vagy tökéletesen követni Istent? Bízol abban, hogy Isten teljes mértékben szeret akkor is, amikor te cserbenhagyod Őt?

 

Mennyei Atyám, Te vagy a szentség, az igazságosság és bizalom tökéletes példája. Uram, adj nekem kitartást, motivációt arra, hogy megcselekedjem a Te akaratodat. Tartsd a szívemet,  az elmémet és a szemeimet egyedül Rád fókuszálva, amikor a testem utat követel magának. Köszönöm Neked Uram, hogy Te akkor is hű maradsz, amikor én hűtlen vagyok…támogatsz engem, amikor én elbukom, megerősítesz, amikor gyenge vagyok, megvédsz, amikor meggondolatlan vagyok, megmentesz, amikor eltévedek és szeretsz engem bármi is történjen. Jézus Nevében, Ámen.” (YouVersion)

 

Fordította: Megáll Nikolett

 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .