6. hét / 5. nap – Megtörve és megváltva: Ezen a Nagypénteken hirdesd önmagadnak az Igét, de ne állj meg ennyinél…

Megjegyzés: ez a blogbejegyzés az amerikai tanulmányban Nagypéntekre esett

 

 Ezen a Nagypénteken hirdesd önmagadnak az Ígét, de ne állj meg ennyinél…

Mindenekelőtt azt adtam át nektek, amit én is úgy kaptam, hogy Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint, és hogy eltemették, és hogy feltámadt a harmadik napon… – 1 Korinthus 15:3-4

Teljesen kimerült voltam, és természetesen aznap a lefektetési rutin a lehető leghosszabbra alakult a gyereknevelés történetében.

Összebújtunk – megdörzsölgettem a hátakat, testápolót masszíroztam a száraz kis kezekre és lábakra, felfigyelve a térdeken és könyékeken árulkodó, legutóbbi esésekből származó sérülésekre.

Dicsőítő énekeket énekeltünk – első ízben szívből jövően, másodszor külön kérésre azért, hogy gyakoroljuk kis kórusunk hamis hangjegyeinek összehangolását.

Felelevenítettük a nap kellemes és kevésbé kellemes eseményeit – néhány nagyon ígéretes pillanatot, és azokat is amelyek nagy kihívásoknak tűntek, vagy éppenséggel fejlődési lehetőséget tartogattak a jövőben.

Imádkoztunk – hálás szívünket hoztuk Isten elé, akitől olyan sokat kaptunk, de a sok megtörtség miatt is, amely közvetlen módon érinti életünket vagy szeretteink életét.

Az öröm és bánat keveredése… ez jelenti az életet itt és most.

Aztán nyolc éves kislányom előhozakodott az Istennel kapcsolatos kérdések hosszú sorával… jóval az elalvási idő után, és a Nagyhét örömeinek és bánatainak kellős közepében.

Úgy értem, honnan tudhatom, hogy Ő igazán szeret engem?

Hiszek Istenben, de miért nem láthatom mindig azt, ahogyan munkálkodik?

Ha Isten olyan hatalmas, akkor miért nem hisz benne mindenki?

És bár az én hitem évtizedekkel előbb jár a kislányoménál, nekem is szükségem van emlékeztetőkre az Ő tökéletes szeretete és szuverenitása felől, amikor a kétség beszivárog a szívembe és a világ sötétsége fenyegetően elhomályosítja az Igazságot.

Ezért aztán prédikáljuk az Igét önmagunknak egész nap, és késő éjszakába nyúlóan.

Krisztus meghalt.

Eltemették.

Feltámadt.

Nem létezik ennél nagyobb szeretet. Az Ő halála által ki lett fizetve a bűnöm. Az Ő feltámadása által a halál diadalmasan legyőzetett! Ezért ma nem kell a világ sötét leple alatt élnem. Chuck Swindoll szavaival élve “Bár az ördög, a sötétség és a halál henceg és dicsekszik, az élet nehézsége még egy ideig ránk nehezedik, de ne aggódj, a gonosz erői az utolsó leheletükért küzdenek. Nem kell aggódni… Ő feltámadt!

“Amikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül az az Ige, amely meg van írva: A diadal elnyelte a halált. Halál, hol a te diadalmad? Halál, hol a te fullánkod? A halál fullánkja pedig a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála Istennek, aki a diadalmat adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által!” –

1 Korinthus 15:54-57

Ki az a személy életedben, akinek szüksége van az evangéliumra? Imádkozz, aztán ne hagyd ezt a hétvégét eltelni anélkül, hogy meg ne ragadd az alkalmat és meg ne oszd vele a legnagyobb ajándékot amiben valaha részesülhet.

Nem tudod hogyan fogj hozzá? Kezdd azzal, hogy mit tett Jézus érted, megerősítésként pedig Isten Igéjéből említsd meg a következő igazságokat:

Isten szeret téged.

Akkor is, amikor méltatlannak érzed magad, és úgy érzed, hogy a világ összeesküdött ellened, Isten szeret téged – igen, téged – és Ő téged egy nagy céllal teremtett meg.

Isten Igéje azt mondja, “Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (János 3:16).

 

A bűneink elválasztanak Istentől.

Mindannyian bűnösök vagyunk természetből és döntésből adódóan, és emiatt el vagyunk szakítva a szent Istentől.

Isten Igéje így szól: “mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek Isten dicsősége nélkül” (Róma 3:23).

 

Jézus meghalt azért, hogy te élhess.

A bűn következménye a halál, de a te történetednek nem kell ott befejeződnie. Isten ingyen kínált ajándéka, a megváltás elérhető számunkra, mert Jézus átvállalta bűneink büntetését amikor meghalt a kereszten.

Isten Igéje azt mondja, “Mert a bűn zsoldja halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” (Róma 6:23); “Isten pedig a hozzánk való szeretetét abban mutatta meg, hogy Krisztus meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.” (Róma 5:8).

 

Jézus él!

A halál nem tudta fogva tartani Őt, és három nappal azután, hogy testét egy sírba helyezték, Jézus feltámadt, legyőzve a bűnt és halált örökre! Ő ma a mennyben él, és helyet készít az örökkévalóságban mindazok számára, akik hisznek Őbenne.

Isten Igéje így szól: “Az én Atyám házában sok lakóhely van, ha nem volna, megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha majd elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek” (János 14:2-3).

 

Fogadd el Jézust, mint a megváltás egyetlen lehetőségét…

Elfogadni Jézust Megváltódként nem arról szól, hogy mi az amit te tehetsz, hanem sokkal inkább arról, hogy hiszel abban amit Jézus már megtett. Ez abból áll, hogy felismered, hogy bűnös vagy, elhiszed, hogy Jézus meghalt a te bűneidért, és kéred a bűneid bocsánatát teljes szívvel bízva Jézus érted végzett keresztáldozatában.

Isten Igéje azt mondja, “Mert ha száddal Úrnak vallod Jézust, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halottak közül, üdvözülsz. Mert szívvel hisszük, hogy megigazulunk, és szájjal teszünk vallást az üdvösségről.” (Róma 10:9-10).

Gyakorlatilag hogyan nyilvánul ez meg? Őszinte szívvel elmondhatsz egy egyszerű imádságot, akárcsak a következő:

Istenem,

Tudom, hogy bűnös vagyok.

Nem akarok egy napot sem élni tovább anélkül, hogy el ne fogadjam

a Te szeretetedet és megbocsájtásodat.

Kérem a Te bocsánatodat.

Hiszem, hogy Te meghaltál az én bűneimért, és feltámadtál a halálból.

Feladom egész lényemet, mindazt aki vagyok és kérlek, hogy Te légy Úr életem felett.

Segíts elfordulnom bűneimtől és követni Téged.

Taníts meg arra, mit jelent szabadságban járni, miközben a Te kegyelmed alatt élek,

és segíts hogy növekedjek a Te útaidban, miközben egyre jobban megismerlek Téged.

Ámen.

 

Ezen a Nagypénteken hirdesd az Igét elsősorban önmagadnak, de ne állj le ennyinél. Kivel fogod megosztani a Jézusról szóló jó hírt ezen a Húsvéti ünnepen?

Az Ő lábainál,

 

Whitney

 

*Beszélgessünk: Szeretnéd megosztani velünk a Megtörve és Megváltva c. tanulmánnyal kapcsolatos megtapasztalásodat? Szeretnénk hallani milyen hatással volt rád Isten Igéje az elmúlt 6 hét alatt!

 

Fordította: Vasadi Dubován Judith

Forrás: http://lovegodgreatly.com/good-friday-preach-gospel/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .