6. hét / 3. nap – Megtörve és megváltva: Elvégeztetett

„…azt mondta: Elvégeztetett! És fejét lehajtva kibocsátotta lelkét.” (János 19:30)

 

Drága testvérem!

A megváltás itt van! Életedért kifizették az árat! Nem kell többé a bűneid, a függőségeid vagy a kísértéseid rabszolgájaként élned; helyette magadhoz ölelheted a megváltást! Rohanj, örülj, és éld szabadon az életed hálát adva azért a szabadulásért, amelyet Jézus kegyelmében találtál!

Azért imádkozom (érted és magamért is), hogy a megbánás, a szégyen, és a fájdalom láncai többé ne terhelhessenek le minket.

Hétről hétre azért könyörögtem Istennek, hogy lássátok meg az Írásban, ahogy Isten eltörli a múltbéli hibákat, a szívfájdalmat, illetve megváltja Naomi, Mózes, Sára, Pál és a házasságtörő asszony életét.

Isten ugyanazt szeretné elvégezni a te életedben is, amit az Övékben már elvégzett.

Meg vagy váltva. Szabad vagy.

Emeld fel a fejed, drága testvérem, mert felszabadított nő vagy!

A mi Szabadítónk és Megváltónk otthagyta mennybéli trónját azért, hogy közelebb jöhessen hozzánk. Szolgai formát öltött magára, és valóban szolgált, egészen a Golgotáig.

Az Isten testet öltött, és odaadta magát érted… és értem, mert annyira szeret minket.

Egyáltalán hogyan kérdőjelezhetjük meg, hogy értékesek vagyunk-e? A Mindenség Ura. Az Egyetlen, aki a bolygókat teremtette, és megszabta a pályájukat. Az, Akinek egyetlen szavára előállt a mindenség. Bűntelen életet élt, és úgy döntött, hogy meghal helyettünk… helyettem.

Drága barátom, elvégeztetett.

A munkát elvégezték. Az árat kifizették. Soha többé nem kell mást használnunk közvetítőként, és nem kell feláldoznunk valamit azért, hogy elnyerjük Isten tetszését. Most már szabad utunk van az Atyához Krisztus által.

Az adósság rendezve lett.

Valóban elvégeztetett.

Nem lehetsz elég tökéletes ahhoz, hogy elnyerd ezt a kegyelmet. Nem lehetsz hozzá elég jó, elég kedves, elég szép, vagy elég okos. Egyedül Jézus volt az, aki ki tudta fizetni ezt az árat, és meg is tette.

Tehát mi lehet a válaszunk erre a csodálatos kegyelemre? Éljünk hálában! Tedd magadévá azt, amit Jézus tett érted, légy hálás érte, és engedd, hogy az Ő kegyelme belülről formáljon át!

Engedd, hogy a megváltás betakarjon minden fájdalmat, amit a családod vagy a barátaid árulása okozott! Engedd, hogy a megváltás begyógyítsa a múlt sebeit, melyeket ma is annyira közel érzel magadhoz, mintha tegnap történtek volna! Engedd, hogy a megváltás fedezzen el minden hibát és minden megbánást! Az Ő kegyelme elég.

Jézus kétezer évvel ezelőtt így szólt a kereszten: „Elvégeztetett!” És ez az igazság még ma is él.

Légy élő, lélegző, cselekvő bizonysága annak a megváltó munkának, amelyet Isten végez az életedben! Segíts másoknak meglátni, hogy Jézus által végre meglelhetik azt a megváltást és szabadságot, melyre mindig is vágytak!

Hogyan köszönheted meg Jézusnak, hogy átvette a helyedet a kereszten? Egy olyan élettel, melyet az Ő kegyelme, és az iránta való hála hat át.

Beszéljük meg!: Hogyan változtatta meg az életedet Jézus kegyelme?

 

Szeressétek nagyon Istent!

Angela

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: http://lovegodgreatly.com/it-is-finished/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .