6. hét / 2. nap – Megtörve és megváltva

“Az úrvacsorai szertartást Jézus Krisztus létesítette azzal az utasítással, hogy gyakoroljuk azt az Ő emlékezetére. Az úrvacsora gyönyörűen ábrázolja Jézus kereszten végzett áldozatát, amely által életünket Ő örökre megváltoztatta. Minden egyes alkalommal, amikor úrvacsorához járulunk, megújul előttünk Jézus szeretete, könyörületessége és értünk hozott hatalmas áldozata.

 

Mit jelent számodra az úrvacsora? Az úrvacsorában való részvétel lehetőséget teremt a Jézussal való bensőséges közösségre és imádatra, amely emlékeztet minket az Ő mérhetetlen szeretetére, az életünkben levő megbocsájtott bűnökre, és az Ő visszajövetelének ígéretére.

 

Mennyei Atyám, köszönöm Neked az úrvacsora drága intézményét, amely Jézus szeretetére és értem hozott áldozatára emlékeztet. Segíts, hogy az úrvacsorában ne csupán kötelességtudatból vagy szokásból vegyek részt, hanem adj annak egy mélyebb, megújult értelmet életemben. Jézus nevében kérlek. Ámen.”  (YouVersion)

 

Fordította: Vasadi Dubován Judith

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .