5. hét / 5. nap – Megtörve és megváltva: A világgal való barátkozás veszélyei

„…nem tudjátok, hogy a világ barátsága ellenségeskedés Istennel?” Jakab 4:4

Eljött az ideje az életemben egy újabb tavaszi nagytakarításnak – a szó szoros értelmében a szekrények kitakarítására gondolok, valamint átvitt értelemben a szívemére. Egy olyan világban élünk, amely mindenfelől azzal bombáz minket, hogy egyre több, jobb, újabb és nagyobb dologra van szükségünk. Olyan könnyen elterelődik a figyelmünk… És olyan könnyen hajlamossá válunk a hasonlítgatásra – különösen a közösségi media használatakor. A világiasság a norma, és gyakran észreveszem magamon, hogy annyira hozzászoktam, hogy már fel sem tűnik.

Az a ház… A férfi munkahelye… A nő ruhái…  Azok a vakációk… Folytathatod a gondolatsort.

Évára gondolok – ahogyan bedőlt a friss alma trükknek, mert azt vélte, hogy az élete jobbá válik tőle. Szeretném azt hinni, hogy én nem estem volna bele ebbe a csapdába. De ugyan kit akarok becsapni? Bedőlök az almának újra és újra. Ragyogó és csillogó. Ha éppen leárazás van, akkor duplán kísért. Ha megvehető az Amazon Prime-on, hamar megkapom. Szó nincs arról, hogy világunkban minden egyes „dolog” egyértelműen gonosz, viszont soha nem okoz olyan tartós örömet vagy megelégedést, mint ahogy azt feltételezzük.

A Biblia arra tanít minket, hogy ha Krisztusban élünk, ez a világ nem az otthonunk. A világ nem kellene befolyásolja identitásunkat vagy meghatározza értékünket. Tehát, hölgyeim, nyugodtan fellélegezhetünk! Isten nem azt tervezte számunkra, hogy a létért való küzdelemért vagy a társadalmi ranglétra miatt stresszeljünk. Arra vagyunk elhívva, hogy különbözőek, mások legyünk. A világ soha nem fogja betölteni a lelkünkben lévő örökös vágyakozást. Sőt, a világgal való barátkozás ellenségeskedést jelent Istennel (Jakab 4:4).

Tehát mit kell tennünk? Hogyan kezdjünk el egyáltalán a világban élni anélkül, hogy a világból valók legyünk?

Ismerjük be, hogy a földi bölcsesség törékeny és világias. Nevezzük nevén a földi kívánságainkat, és kérjük Isten segítségét arra, hogy levessük a büszkeség, a hiúság és önzés terhét. Valljuk be, hogy gyakran álarcot viselünk egymás előtt, viszont Istent nem csaphatjuk be különböző szűrőzött fotókkal, vagy üres szavakkal. Hadd közeledjünk Alkotónkhoz alázatos és tiszta szívvel, hogy meglássuk hogyan segíthetünk abban, hogy építsük az Ő országát.

Nem akarom, hogy az emberek irigykedjenek a dolgaimra. Azt szeretném, ha vágynának megismerni örömem forrását, ha megértenék reménységem alapját, és keresnék a Gondviselőt, aki megelégedést adott nekem.

Mert az én életem nem kívánnivaló.

Az én Jézusom az, Aki kívánnivaló.

Kedves barátnőim, a kereszt lábánál a föld egyszintű. Tényleg az. Ezért tehát szeressünk helyesen, és hadd találkozzunk ott, a keresztnél egymással.

 

Kegyelem és békesség,

Sara 

Sara egy Nyugat Texas-i lány, jelenleg Dallas külvárosában él. Teljesen odavan férjéért, akivel több, mint 14 éve házasodtak össze, és élvezi a napi káoszt, ami a 3 kislányuk nevelésével együtt jár. Ezenkívül orvos, szakterülete az MRI diagnosztikai vizsgálat.

Sara baráti kapcsolataiban nagy hangsúlyt fektet a bátorításra és tudatosan törekszik arra, hogy valódi kapcsolatokat alakítson ki. Különösen szívén viseli a nők és családok segítését, valamint érdeklik a különböző Biblia fordítások.

Fordította: Vasadi Dubován Judith

Forrás: http://lovegodgreatly.com/danger-friendship-world/

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .