2. hét / 5. nap – Megtörve és megváltva: Nem kell félned

Ne félj, mert veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Ézsaiás 41:10

Félelem…

Akármi előidézheti. Ezt az érzést kiválthatják bennünk az emberek, nehézségek, veszteség, a múlt, és az ismeretlen jövő. A félelem az az aggasztó érzés vagy rettegés, amely egy dolog kimenetelével kapcsolatos, hogy a szükségeid vagy kívánságaid nem teljesülnek.

A félelem személyes jó barátom. Képes vagyok elképzelni mindenféle aggasztó jelenetet, amitől könnyen pánikrohamba eshetnék, annak ellenére, hogy zöme soha nem valósul meg. Balgaság, nem?

Isten Igéje több helyen is arra bíztat minket, hogy ne féljünk. Van egy olyan keresztény mítosz, miszerint a Bibliában 365 félelemmel kapcsolatos igevers van, így jut egy minden napra. Ez így nem igaz. A Standard Angol fordításban például, a „ne félj” csak 137-szer jelenik meg. Azonban nincs szükségünk 365 „ne félj”-re. Ha Isten csak egyetlen egyszer mondta volna ezt, úgy is elég volna.

Hadd figyeljük meg a mai igeversünket, és nézzünk meg néhány okot arra, hogy miért nem kell félnünk.

  1. Ő a TE Istened.

„… ne csüggedj, mert én vagyok Istened” – Ézsaiás 41:10

Isten megteremtett mindent Szaván keresztül, és fenntart mindent hatalma által. Ő megteheti, hogy az állatok beszéljenek (4 Mózes 22) és elő tudja szólítani a méheket (Ézsaiás 7). Szétválasztja a tengereket és megállítja az égen a Napot. Olyan tiszta és szent, hogy senki nem nézhet Rá úgy, hogy életben maradjon (5 Mózes 33:20). Felébreszti a halott szíveket és életet ad (Ezékiel 36). A régi baptista hitvallást idézve: „Isten lélek, végtelen és örökkévaló, az Ő lénye, bölcsessége, hatalma, szentsége, ítélete, jósága és igazsága változhatatlan”. Ez a csodálatos Isten nem csak Isten, Ő a TE Istened!

A Jézus Krisztusba vetett hited által Isten a tied, te pedig az Övé vagy. Ő törődik azokkal, akikért Jézus szenvedett. Ő védelmezi azokat, akikért Jézus meghalt. Az Ő családtagjaiként teljes biztonságban vagyunk, Ő vigyáz ránk.

Mi okunk van tehát félni? Jusson eszünkbe mindig a Római levél 8:31 verse:

Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?”

  1. Isten veled van.

„… ne félj, mert veled vagyok”.

Megkérdezted valaha magadtól, hogy miért félsz?

Néha azért kezdünk el félni, mert a helyzetre nézünk, amiben vagyunk, és védtelennek vagy magányosnak, tehetetlennek érezzük magunkat és segítségre szorulunk. Elveszettnek érezzük magunkat, és nem tudjuk mit tegyünk vagy hova forduljunk. Isten nagysága abban is megnyilvánul, hogy Ő mindenhol jelenvaló, tehát egyidőben ott van mindenhol. Őt nem korlátozza sem az idő, sem a tér.

János evangéliuma 14:23 versében Jézus így szól: „ Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet, és az én Atyám szeretni fogja azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.”

Ő otthonává teszi minden hívő szívét, oltalmazva, tanítva és vezetve azt. Ő nemcsak időt tölt ott. Ő nem úgy van ott, hogy közben másvalami eltereli a figyelmét, mint mi szoktunk, amikor családunkkal töltünk időt, ugyanakkor telefonunkkal vagyunk elfoglalva. Annak ellenére, hogy annyi minden történik, Ő gyermekére koncentrál 100%-osan: rád és rám! Ő tökéletesen ismeri gondolatainkat, érzéseinket, vágyainkat, gyengeségeinket és erősségeinket is. Ő tud mindenről – minden visszatartott könnyről és minden apró sóhajról. Ő ott van velünk, hogy felemeljen, vezessen, tanítson és helyreállítson minket.

Minnél inkább hagyjuk, hogy ezek az igazságok szívünkbe vésődjenek, annál inkább szent békesség fogja átvenni a félelem helyét.

  1. Isten megsegít.

Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.”

Bármilyen dologra is kaptunk elhívatást, képtelenek vagyunk azt véghezvinni a magunk erejéből, és ez így jó. Ez alázatot és Istentől való függőséget alakít ki bennünk. A mi Istenünk olyan jóindulatú és kegyelmes hozzánk, hogy Ő kész segítségét nyújtani mindenben amire valaha szükségünk lehet ahhoz, hogy hivatásunknak eleget tegyünk, és vissza tudjuk verni az ellenség támadásait.

Ádámtól kezdve egészen Pál apostolig a félelem az ember állandó ellensége volt. Ez egy olyan harc, amelyet sokan naponta meg kell vívjanak. A félelem egy valós ellenfél, de a mi Istenünk nála nagyobb. És minél inkább ismered Istent, annál távolabb tartja magát tőled a félelem.

Jézusra figyelve,

Jen

Fordította: Vasadi Dubován Judith

Forrás: http://lovegodgreatly.com/no-need-fear/

Save

Save

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .