6. nap / 5. nap – A bölcsesség gyümölcse: Olyan házat építeni, ami megáll…

„Bölcsesség által épül a ház, és az értelem erősíti meg azt. Tudás által telnek meg a kamrák mindenféle drága és értékes javakkal.” – Példabeszédek 24:3-4

Ma visszalapoztam a 2017-es naplóm legelső oldalára – arra az oldalra, ahová őszintén kiöntöttem az én összetört szívemet azon a napon, amikor elkezdtem az idei napló írását az Úrral. Frusztrált voltam.

Frusztrált a túl sok zaj, és a kevés nyugalom.

Frusztrált a túl sok dolog, és a kevés tartalom.

Frusztrált a túl sok csalás, és a kevés igazság.

Frusztrált a túl sok elterelés, és a kevés összpontosítás.

Frusztrált a túl sok átmeneti, és a kevés örökkévaló.

Frusztrált a túl sok belőlem, és a kevés Jézusból.

Persze, hogy olvastam Bibliát. De azt akartam, hogy ez az év más legyen. Tusakodásaim közben Isten valami többre hívott el.

Azt szerettem volna, hogy azok a vékony papírra írt szavak többet jelentsenek, mint kötelezettség. Többet akartam, mint a már jól ismert Igeversek sietős elismétlése. Szabályok helyett kapcsolatra vágytam, elfoglaltság helyett édes szövetségre. Átváltozást akartam, nem pedig csak plusz információkat. Készen álltam az új mélységekre, a változásra, a célokra. Mindennél jobban vágytam olyan bölcsességre, amely nem evilági.

Tudtam, hogy ehhez komoly vágyakozásra és elköteleződésre van szükség; hogy muszáj lesz átrendeznem a naptáramat, megváltoztatnom a látásomat, és kizárnom mindenféle zajt. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, s hogy a magam erejéből sohasem sikerülne. Így hát a konyhámban, azon a kora januári reggelen a naplómba írva ezt kértem:

„Atyám, arra kérlek Téged, hogy a Te hatalmas erőd által fedd fel nekem a Te írott szavadat érthetően és igazán, hogy világosítsd meg előttem a Te természetfeletti útjaidat, amíg ezen a földön járok. A Te útjaid sokkal magasabbak az enyémeknél, és mégis arra vágyom, hogy ismerjelek, és hogy a Te teljességedben járjak itt és most. Az anyagi dolgok, az elismerés, vagy a világi célok helyett – amelyek mindig csalódást fognak okozni –, a Te bölcsességedre vágyom, Uram. Ahogyan ehhez a könyvhöz nyúlok, kérlek, Te adj nekem friss szemeket, és egy alázatos, nyitott szívet, hogy mindazt be tudjam fogadni, amit Te elkészítettél nekem. Uram, ISMERNI akarlak. Arra vágyom, hogy soha ne fáradjak meg a Te megismerésedben. Jézusom, kérlek, Te tüntess el előlem minden akadályt és zavaró elemet, és kérlek, Te nyisd fel a szemeimet, hogy észrevegyem mindazt, amit Te tartogatsz nekem a Te Igéden és bennem élő Szent Szellemeden keresztül. Teljes szívemmel arra vágyom, hogy meghitten, engedelmesen, és hűségesen járjak a Te utadon. Adj még többet! Adj még többet Jézusból!

„Bölcsesség által épül a ház, és az értelem erősíti meg azt. Tudás által telnek meg a kamrák mindenféle drága és értékes javakkal.”

Példabeszédek 24:3-4

Épülni: egy kidolgozott terv szerint fejlődni.

Megerősödni: megszilárdulni, növekedni és gyarapodni, kedvező helyzetbe kerülni.

Megtelni: annyit magunkba szívni, amennyit csak lehet.

Atyám, halld szavam, ne hagyj ellankadni, és teljesen tölts tele a Te bölcsességeddel, hogy Rólad beszéljek, Neked tündököljek, és Érted álljak ki…

Beszéljük meg: Mi az az EGY dolog, ami megragadott/bátorított/kihívásra ösztönzött/megváltoztatott TÉGED miközben együtt időztünk a Példabeszédek könyvénél? Alig várjuk, hogy a kommentekben veletek ünnepeljünk!

Az Ő lábainál,

Whitney

Fordította: Szabó Anna

Forrás: http://lovegodgreatly.com/building-house-stands/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .