6. hét / 4. nap – A bölcsesség gyümölcse

Olvasd el: “Inkább az én tanításomat válasszátok, ne pedig az ezüstöt! A tudományt válasszátok inkább, mint a színaranyat!  Mert jobb a bölcsesség a drágagyöngyöknél, és semmiféle gyönyörűség sem lehet ezzel egyenlő. Én, a bölcsesség együtt lakom az eszességgel, és megszereztem a megfontolás tudományát. Az ÚR félelme a gonosz gyűlölése.  A kevélységet és fölfuvalkodottságot, a gonoszság útját és az álnok szájat gyűlölöm. Enyém a tanács és az igazi bölcsesség, én vagyok az értelem, enyém az erő. Általam uralkodnak a királyok, és tesznek igazságot az uralkodók. Általam uralkodnak a fejedelmek és a nemesek meg a föld összes bírája. Szeretem az engem szeretőket, és akik szorgalmasan keresnek engem, azok megtalálnak. Gazdagság és tisztesség van nálam, tartós vagyon és igazság. Gyümölcsöm jobb, mint az arany, drágább a színaranynál, és a jövedelmem többet ér a színezüstnél. Az igazság útján járok, az igazság ösvényének közepén,hogy az engem szeretőknek értékes örökséget adjak, és erszényeiket megtöltsem.” Példabeszédek 8:10-21

IMÁK: “Mert jobb a bölcsesség a drágagyöngyöknél, és semmiféle gyönyörűség sem lehet ezzel egyenlő.”(Példabeszédek 8:11)

Óriási érték birtokába juthatunk bölcsesség által. A bölcsesség többet ér minden gazdagságnál és mindennél, amit bárki kívánhatna magának, mert a bölcsesség tanulmányozása során megismerhetjük Isten perspektíváját az életről. Értelmet, ismeretet, Isten örökkévaló gazdagságát, tiszteletet és jóindulatot eredményez az, amikor Istent minden más fölé helyezzük.
Mennyire értékeled Isten bölcsességét? Az Isten bölcsességéről alkotott véleményünk abban mutatkozik meg igazán, hogy mennyire vagyunk hajlandóak engedelmességben járva követni azt.
Mennyei Atyám, köszönöm Neked a Te bölcsességedet. Segíts engem, hogy a Te Ígéd szerinti bölcsességet sokkal többre értékeljem a világi bölcsességnél. Alakíts ki bennem egy lelki világnézetet, hogy bölcsen éljem ezt az életet. Jézus nevében kérlek, Ámen. (You version)

Fordította: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .