6. hét / 2. nap – A Bölcsesség gyümölcse

Olvasd el: “Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsolataimat őrizze meg szíved. Mert hosszú napokat, hosszú életet és békességet hoznak azok neked. Az irgalmasság és hűség ne hagyjon el téged! Kösd azokat a nyakadba, írd azokat szíved táblájára, így nyersz kedvességet és jóindulatot Isten és az emberek szemében.” (Példabeszédek 3:1-4)

IMÁK: így nyersz kedvességet és jóindulatot Isten és az emberek szemében.”  ((Példabeszédek 3:4)

„Az Isten bölcsességének való engedelmesség és Isten szeretetének visszatükrözésének a jutalma a békés élet, a jóindulat és a siker. Isten akarata az, hogy elvezesse az Ő népét minden igazságra, miközben engedelmeskedünk Neki és követjük az Ő Igéjét. Hívőként nyugodt bizonyossággal élhetünk, tudva azt, hogy Isten jóindulata és áldása rajtunk van, miközben követjük az utat, amit Ő már előttünk elkészített nekünk.

Jobban keresed Isten tetszését, mint egy másik ember tetszését? Valahányszor jobban küzdünk azért, hogy Isten számára kedvesek legyünk, annál, minthogy arra vágyjunk, hogy másoknak tetsszünk, jóindulatot és jó sikert találunk Istennél és az Ő népénél.

Drága Mennyei Atyám köszönöm Neked a te jóindulatodat az életemben. Kérlek, segíts nekem Uram megtapasztalni, hogy a te jutalmaid több, mint elegek nekem. Gátolj meg engem abban, hogy a te áldásaidat biztosnak vegyem. Őrizz meg engem attól, hogy más javára írjam azt, amit Te végeztél el az életemben. Jézus Nevében, Ámen.” (You version)

Fordította: Megáll Nikolett

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .