5. hét / 4. nap – Bölcsesség a kísértésben: A gonosz kísértése

Olvasd el: “Fiam, figyelj szavaimra, fordítsd füledet beszédeimhez! Ne téveszd szem elől, tartsd meg ezeket az elmédben. Mert élete ez azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek egészség. Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet. Vesd el magadtól a száj hamisságát, és az ajkak csalárdságát távolítsd el magadtól. Szemed előre nézzen, és egyenesen magad elé tekints. Egyengesd lábad ösvényét, hogy minden utadon állhatatos lehess. Ne térj se jobbra, se balra; fordítsd el lábadat a gonosztól.” (Példabeszédek 4:20-27)
IMÁK: “Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.” (Példabeszédek 4:23)
Isten azt kéri tőlünk, hogy teljes igyekezetünkkel őrizzük a szívünket. Vigyáznunk kell arra, hogy milyen dolgokon gondolkodunk, elmélkedünk, mert ami a szívünkben van, az meg fog nyilvánulni a tetteinkben, viselkedésünkben és beszédünkben. Meg kell töltenünk szíveinket azzal, ami helyes, hogy kizárólag jó dolgok származzanak belőle.
Mi az ami gondolataidat lefoglalja? Mivel a bűn mindig az elménkben kezdődik el, hívőkként minden gondolatot foglyul kell ejtenünk, hogy az Isten akaratával összhangban legyen. Ha igaz, tiszta, és pozitív dolgokon emélkedünk, az segíteni fog nekünk abban, hogy szívünk köré egy védőhálót vonjunk.
Atyám, köszönöm neked a kegyelmet, amely megújul minden reggel. A Te kegyelmed ellát engem valami jóval, amin minden nap elmélkedhetem. Uram, kérlek segíts őrizni a szívemet és értelmemet a negatív gondolatoktól. Segíts minden gondolatot megragadnom és akaratod szerint alakítanom azt. Jézus nevében kérlek. Ámen. (You Version)
Fordította: Vasadi Dubován Judith

Save

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .