5. hét / 2. nap – Bölcsesség a kísértésben: A mértéktelenség kísértése

Olvasd el: ” A bor csúfolódóvá tesz, a részegítő ital pedig hangoskodóvá, és nem bölcs, aki tántorog tőle.”  (Példabeszédek 20:1)

“Hallgass rám, fiam, légy bölcs, és őrizd meg szívedet ezen az úton. Ne légy a bor mellett dőzsölők között, sem azok között, akik a húsevésben tobzódnak. Mert a részeges és tobzódó elszegényedik, és rongyokba öltöztet a sok alvás.” (Példabeszédek 23:19-21)

IMÁK: “Ne légy a bor mellett dőzsölők között, sem azok között, akik a húsevésben tobzódnak.” (Példabeszédek 23:20)

„A hívőknek szól a figyelmeztetés, hogy kerüljék a mértéktelen alkoholbevitelt és a túlzott evést. Az alkohol és az étel, önmagukban nem jelentenek veszélyt.  Ugyanakkor, mikor elcsábulunk valaminek a mértéktelen fogyasztására, megengedjük az adott dolognak, hogy uralkodjon rajtunk. Isten arra hív minket hívőket, hogy kontrolláljuk az étvágyunkat, mintsem az étvágyunk kontrolláljon minket.

 

Alkoholproblémákkal vagy túlzott evéssel küzdesz? Isten adott a hívőknek erőt arra, hogy kordában tartsuk az étvágyunkat. A képesség, hogy visszautasítsuk a mértéktelenséget, elérhető számunkra a Szent Lélek gyümölcsei, különösen az önkontroll felhasználásával.

 

Drága Mennyei Atyám, köszönöm Neked a Szent Lelkedet. Kérlek, segíts nekem Uram, hogy kontrollálni tudjam az én fizikai és érzelmi étvágyamat az étel és az alkohol iránt. Erősíts meg engem abban, hogy tiszteljem a testemet és tiszteljelek Téged mindennel, amit megiszom és megeszem. Adj nekem kérlek bölcsességet, önfegyelmet és akaratot ahhoz, hogy ellen tudjak állni a mértéktelenség csábításának bármilyen területen. Jézus Nevében, Ámen.” (You version)

Fordította: Megáll Nikolett

 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .