3. hét / 4. nap – Bölcsesség a kapcsolatokban

Olvasd el: „Mert akit szeret az ÚR, azt megdorgálja, úgy, mint az apa a fiát, akit kedvel.”  (Példabeszédek 3:12)

 IMÁK: „Tanítsd a gyermeket, mely úton járjon: még ha megöregszik, akkor sem távolodik el attól.” (Példabeszédek 22:6)

„A gyermeknevelés talán a legnehezebb, de a legtöbb örömmel járó felelősség életünk során. Gyermekeink Istentől kapott ajándékaink. Anyákként bemutathatjuk gyermekeinknek Isten fenségét és tekintélyét, és azt, hogy milyen nagy mértékben szükségünk van Rá. Ha gyermekeink látják, hogy mennyire szükségünk van Istenre, nagy valószínűséggel Ők is fognak vágyni a Vele való kapcsolatra.
Hogyan mutatod be gyermekeidnek Isten erejét, hatalmát és mindenre kiterjedő irányítását a viselkedésed, szavaid és tetteiden keresztül? A gyermekek első Isten-képüket szüleiktől nyerik. Mivel a hit hallásból van, szükséges, hogy gyermekeink halljanak Isten erejéről, hatalmáról és fenségéről ahhoz, hogy hajlandóak legyenek Istenbe vetni bizalmukat és reménységüket.
Mennyei Atyám, köszönöm Neked gyermekeimet. Uram kérlek, óvjad őket a kísértésektől és a társaik rájuk ható nyomásától. Segíts, hogy továbbra is isteni világszemléletet tudjak adni nekik. Őrizz meg attól, hogy gyermekeim sikereit és népszerűségét a lelki életük fontossága elé helyezzem. Segíts az anyaságot örömként megélnem, és nem egy feszültséggel teli teherként. Jézus nevében kérlek. Ámen. ” ( You version)

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .