3. hét / 2. nap – Bölcsesség a kapcsolatokban

 

Olvasd el: “Gyalázatos és szégyentelen fiú, aki apjával erőszakoskodik, vagy anyját elűzi.” (Példabeszédek 19:26)

“Aki apját vagy anyját átkozza, annak a legnagyobb sötétségben alszik ki lámpása.” (Példabeszédek 20:20)

“Hallgass apádra, aki téged nemzett, és ne vesd meg anyádat, mikor megöregszik.” (Példabeszédek 23:22)

IMÁK:  “Hallgass apádra, aki téged nemzett, és ne vesd meg anyádat, mikor megöregszik.” (Példabeszédek 23:22)

 

„A mi Urunk, a Mindenható Isten a mi Mennyei Atyánk. A földi szülőségi kapcsolat arra lett teremtve, hogy visszatükrözze a mi kapcsolatunkat Istenünkkel…..telve szeretettel, megbecsüléssel és tisztelettel. Sajnos, nem minden embert nevelnek fel istenfélő szülők. Ezzel együtt, Isten mégis elvárja a hívőktől, hogy tiszteljék és megbecsüljék a szüleiket.

Milyen módokon van szükséged arra, hogy Isten megerősítse a kapcsolatodat a szüleiddel? Hogyan hat a társadalmunkra a bibliai szemlélet, mely szerint minden szülő felé tiszteletet és megbecsülést kell tanúsítani?

Drága Istenem, köszönöm Neked azt, hogy Te vagy a Mennyei Atyám. Kérlek, segíts nekem megerősíteni a kapcsolatomat a szüleimmel. Kérlek, engedd, hogy a Te gyógyító kegyelmed és megbocsájtásod fedezzen el minden fájdalmat, bántást vagy bármi gondot közöttünk. Töltsd meg a szíveinket az egymás iránti szeretettel és légy Te mindig a középpontban. Jézus Nevében, Ámen.” (Youversion)

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .