2. hét / 4. nap – Bölcsesség a beszédben

Olvasd el“Mint az aranyalma ezüsttányéron, olyan a helyén mondott ige. Mint az aranyfüggő és a színarany ékszer, olyan a bölcs intés a szófogadó fülnek. Mint a havas hideg aratás idején, olyan a hű követ azoknak, akik elküldték, mert megvidámítja urai lelkét. Mint a felhő és szél, melyekben nincs eső, olyan az az ember, aki hamis ajándékkal kérkedik. Türelemmel a fejedelmet is ki lehet engesztelni, és a szelíd beszéd megtöri a csontot.” Példabeszédek 25:11-15

IMÁKPéldabeszédek 25:11

„Kevés olyan ember van aki igazán felfogja a szavak hatalmát. Ha egyszer elhangzanak, a szavak nem visszavonhatók többé. Jóllehet a beszélő hamar elfelejti szavait, ám a fogadó fél kevésbé felejti el őket. A szavak, legyenek azok pozitív vagy negatív jellegűek, szívünkre nehezednek, áthatják értelmünket és gyökeret vernek bennünk. Mivel a szavaknak nagy hatalma van, a Szent Szellemtől vezetett, helyes szándékkal, megfelelő időben és megfelelő módon kimondott szavak kincs értékűek.

Kivel kell szeretetről, megbocsátásról, kegyelemről beszélned? Egy keresztyén ember szavainak hatalma van építeni vagy rombolni. Isten segítségével szavaink áldásként szolgálhatnak mindenki felé, akivel kapcsolatba lépünk.

Mennyei Atyánk, Te Szavad hatalma által életet fakasztasz, reményt adsz és életeket változtatsz meg. Uram, kérlek, fékezd meg nyelvemet, hogy beszédemnek a Tiedhez hasonlóan legyen pozitív átformáló ereje. Uram, alakíts engem egy érzelmileg stabil személlyé, hogy az életem érzelmi kitörésektől és istentelen kommunikációtól mentes legyen. Uram, köszönöm a Te kegyelmedet és megbocsátásodat azokon a napokon, amikor hibázom ezen a téren. Uram, taníts meg olyan nővé válnom, aki arany almákat hagy maga után. Jézus nevében kérlek. Ámen.” (Youversion)

Save

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .