2. hét / 2. nap – Bölcsesség a beszédben

Olvasd el“A sok beszédben elmaradhatatlan a vétek; aki pedig megtartóztatja ajkát, az értelmes” (Példabeszédek 10:19)

IMÁK – Példabeszédek 10:19

„Az önuralom és a bölcsesség megnyilvánulhat abban is, hogy korlátozzuk a szavainkat. Ez nem csak azt jelenti, hogy annak van jelentősége, mit és hogyan mondunk, hanem azt is, hogy mit nem mondunk. Isten tanít minket arra, hogy a kontrollált beszéd megnövelheti egy ember tekintélyét. Itt azt tanuljuk, hogy még az ostoba is profitál abból, ha önuralmat gyakorol és korlátozza a beszédét.

Milyen helyzetben vagy kinek a társaságban sürget téged a Szent Lélek arra, hogy korlátozd a szavaidat? Nagy bölcsesség van a szavaink korlátozásában és abban, hogy megengedjük, hogy a Lélektől vezérelt cselekedeteink és viselkedésünk beszéljenek helyettünk.

Mennyei Atyám, köszönöm Neked a tisztánlátás ajándékát. Uram, kérlek, vedd át az irányítást a szám felett. Kérlek, segíts nekem kontrollálni a nyelvemet. Adj nekem bölcsességet és a Te ítélőképességedet, hogy tudjam, hogy mikor beszéljek és mikor ne beszéljek. Segíts nekem kevés szóval beszélni, hogy általam a Te munkád és ne az én szavaim dicsőülhessen meg. Jézus Nevében, Ámen.” (Youversion)

Save

Save

Save

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .