1. hét / 4. nap – A bölcsesség forrása

 

Olvasd el: “Az Úr bölcsességgel vetette meg a föld alapját, értelemmel erősítette meg az eget.  Az ő tudása által váltak ketté a mélységes vizek, és harmatoznak a magas fellegek.  Fiam, ne téveszd ezt szem elől, vigyázz arra, hogy okos és megfontolt légy!  Ez élteti lelkedet, és ékesíti nyakadat.  Utadon biztonságban jársz, és lábadat nem ütöd meg.  Ha lefekszel, nem rettensz fel, hanem fekszel, és édesen alszol.  Nem kell félned a hirtelen fölrettenéstől, sem attól, hogy viharként rád törnek a bűnösök.  Mert az Úr ban bizakodhatsz, és ő megőrzi lábad a csapdától.” Példabeszédek 3:19-26

IMÁK – Példabeszédek 3:19-20  

“A mi Urunk, az Õ végtelen és mindenható bölcsességében megteremtette az eget és a földet, és szépséggel ruházta fel a mennyboltot és a tengereket. Ugyanazt a bölcsességet és szépséget használta fel akkor, amikor megteremtett téged és engem. Ha az isteni bölcsesség hatalmára és értékére figyelünk, akkor biztonságban, nyugalomban és békességben járhatjuk keresztyén életútunkat.

Melyek azok a körülmények/helyzetek, ahol hiányos a békességed és a bizalmad? Isten felajánlja számunkra az Õ felséges, kreatív bölcsességét Ígéjén keresztül, amely által elkerülhetünk sok, mások által megtapasztalt nehézséget.

Mennyei Atyám, köszönöm Neked, hogy bemutattad a természetben a Te bölcsességedet, hatalmadat és alkotóképességedet. Segíts bizakodónak maradni és elfogadni a Te hatalmadat az élet körülményei felett. Távolíts el tõlem minden aggodalmat és kétséget, amely eltereli figyelmemet arról a csodálatos munkáról amit életemben végzel. Jézus nevében kérlek. Ámen.” (You Version)

Save

Save

Save

Save

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .