1. hét / 2. nap – A bölcsesség forrása

Olvasd el – Példabeszédek 2:1-6 1  Fiam, ha megfogadod mondásaimat, és parancsaimat magadba zárod, 2 ha figyelmesen hallgatsz a bölcsességre, és szívből törekszel értelemre, 3 bizony, ha bölcsességért kiáltasz, és hangosan kéred az értelmet, 4 ha úgy keresed azt, mint az ezüstöt, és úgy kutatod, mint az elrejtett kincseket, 5 akkor megérted, mi az Úr félelme, és rájössz, mi az istenismeret.  6 Csak az Úr ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik.

 IMÁK – Példabeszédek 2:6

“Isten bölcsességének megszerzése után vágynunk kell, ami szorgalmat és hajlandóságot igényel. A hívőnek vágyakozni kell, hogy hallja a bölcsességet, hogy nyitott szívvel elfogadjon, hogy imádkozzon és, hogy kérje a lelki tisztánlátást. Isten és az Ő Igéjének az ismerete időt és energiát igényel, de Ő megérdemli ezt. Azok, akik találkoztak Jézussal a Bibliában, felfedezték az Ő mély szeretetét és kitartó elköteleződését.


Mi a Te terved arra, hogy növekedj a hitbeli ismeretedben? Milyen változások szükségesek a hozzáállásodban és a viselkedésedben annak érdekében, hogy továbbra is szorgalmasan tudd követni az Urat? Amikor a hívők buzgón keresik Isten bölcsességét, az Ige hallgatásán, bibliai tanításokon való elmélkedésen keresztül és imádkoznak, biztosan megtalálják azt.


Mennyei Atyám, hálásan köszönöm Neked, hogy kijelented Magad az Igéden keresztül. Segíts nekem, hogy a Bibliára úgy hagyatkozzam, mint a bölcsesség egyedüli forrása. Köszönöm Neked az Igédet, ami a legbelsőbb szükségeimre is választ ad és saját magam megértéséhez is elvezet. Jézus Nevében, Ámen.” (You Version)

Napi kérdés: Kihez forduljunk, mikor bölcsességre van szükségünk az életünkben?

Save

Save

Save

Save

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .