Isten megbocsátásának mélysége

megbocsat-3-hetfo

„Ha viszont beismerjük bűneinket, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten hűséges és igazságos: megbocsátja bűneinket, és teljesen megtisztít minden gonoszságtól.” 1 János 1:9

Jó reggelt, lányok, üdvözöllek titeket az Isten megbocsát neked tanulmány harmadik hetében! Az elmúlt két hét elég intenzív volt, és ez sem lesz különb.

 

Már eddig is rengeteg időt töltöttünk azzal, hogy az igaz bűnbánatról, és a bűnvallásról beszéltünk. Ezek nagyon fontos dolgok, hiszen Isten ajándékai, és a megújult szív jelei; a megújult szívvel pedig együtt jár az ígéret, hogy Isten megbocsátja nekünk minden bűnünket, és megtisztít minket MINDEN becstelenségtől.

 

Nem néhánytól, nem egy kevéstől, hanem MINDTŐL!

 

Ez a szó örök megnyugvást hordoz magában. Ha rászánjuk az időt, és elgondolkozunk az igazságán, akkor rendkívüli bátorítást jelenthet a számunkra – főleg akkor, ha bűntudattal kell együttélnünk.

 

Van itt valami, amit nem szabad elfelejtenünk: Isten nem olyan, mint mi. Ő felsőbbrendű, transzcendens, ami azt jelenti, hogy „más”. Nincsen olyan dolog a teremtett világon, amit akárcsak össze lehetne mérni Vele. Emiatt persze néha nehéz megértenünk az Ő útjait, kiváltképp akkor, mikor meg kell ragadnunk annak a mélységét, ahogyan megbocsátja a bűneinket.

 

Hogyan bocsáthatja meg nekem Isten minden egyes bűnömet? Hisz olyan sok van belőlük, néhány közülük olyan hatalmas, és némelyiket elkövetem újra és újra, hétről hétre, évről évre, évtizedről évtizedre. És erre Isten azt mondja, hogy Jézuson keresztül minden egyes bűntől megtisztít minket.

 

Amikor eszembe jut ez a fajta megbocsátás, akkor mindig megmutatja nekem milyen kedves és bőkezű Isten. Mondhatta volna, hogy csak a „kisebb” bűneinket bocsátja meg, vagy csak az első ezer darabot. De nem! Amikor Isten azt mondja, hogy MINDET megbocsátja, akkor nincs apróbetűs rész, nincsenek kivételek.

megbocsatas-melysege

Isten gyermeke, Ő olyan fehérre mosott téged, mint a hó! Nem felejtette ki még a legapróbb foltot sem. Az Ő megbocsátása teljes és tökéletes.

 

Felfogod ezt? Elhiszed ezt? Ha igen, akkor el kell engedned mindenfajta bűntudatot, amit múltbéli bűnök miatt érzel. Tekints fel Jézusra, és az Ő megbocsátásnak mérhetetlen kegyelmére…

 

Jézusra nézve,

Jen

Kihívás:

Isten megbocsátása a szívünk legmélyebb és legsötétebb bugyrait is eléri. Isten mindent megbocsát. Ha ezt megértjük, az mérhetetlen hálának és szabadságnak nyitja meg az utat. Írj le mindent, amitől Isten kegyelme megszabadít téged!

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .