3. hét / 2. nap – Dávid az ember

Olvasd el: 2 Sámuel 12:1-17
IMÁK: 2 Sámuel 12:16-17

Dávid szenvedélyes ember volt, aki hibákat követett el. Elhanyagolta, hogy megerősítse a tisztaság tartóoszlopait és bűnbe esett. Amikor Nátán próféta tükröt mutatott a szívének, ő felismerte bűnös voltát és megtért. Alázatosan kiáltott Istenhez és kérte, hogy fiúk Betsabéval meg legyen tisztítva. Teljesen visszatért az Úrhoz bűnbánó szívvel és szembefordult a fájdalmas következményekkel amit a balga döntése okozott.
A válaszunk Isten fenyítésére az kell legyen ami Dávidnak volt – teljes önátadás. Mi is, mint ő le kell térdeljünk Isten elé és kérjük az Ő kegyelmét. Nagyon könnyen érzéketlen és hidegek lehetünk a Megváltónkkal szemben, ha nem vizsgáljuk folyamatosan a szívünket az Ige fényében.
Atyám, köszönöm a szeretetedet és a megbocsátásodat. Tartsd meg a szíveinket az igazságosság útján és adj alázatos szívet, ami gyorsan képes megtérni. Add, hogy imádjunk a mai napon a gondolatainkkal és a cselekedeteinkkel egyaránt. Ámen.
—–

I- Másold le a napi IGEVERSEKET a Bibliádból.
M- Jegyezz fel 1-2 MEGFIGYELÉST.
Á- Jegyezz fel 1-2 gondolatot, amit az olvasottakból ÁTÜLTETSZ a gyakorlatba
K – KÖSZÖND meg, amit ma tanultál / KÉRJ Istentől a szíved mélyéből.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .