Szeretet, mely semmi máshoz nem fogható


„Emlékszel arra amikor vásárlás közben elveszítetted Chase-t?” 

Gyermekeim nagy előszeretettel emlékeztetnek erre az esetre. 

8, 7, 4 és 2 évesek voltak, és két nappal Karácsony előtt történt.Tudom, tudomDecember 23.-a nem éppen a megfelelő alkalom nagybevásárlásra négy kicsi gyerekkel. De nagyon szerettem volna az apukájuknak valami különlegeset venni, tehát minden ésszerűséget félretettem és már kívül voltunk az ajtón. 

Iszonyatos nagy tömeg volt. A pénztárig kígyózó sor jóformán megtöltötte az üzlet területét és legalább húsz embernyi széles volt. Hol volt az eszem? De már ott voltunk és eltökéltem magamban, hogy nem fogok üres kézzel hazamenni, tehát belevetettük magunkat az őrültségbe úgy, hogy a legkisebbem a bevásárlókocsiba volt szíjazva, a három fiamat pedig szigorúan arra utasítottam, hogy maradjanak szorosan mellettem. 

Egyik pillanatban még éreztem, ahogy a kis teste a lábamhoz simul, a következőben már ott se volt. A véget nem érő, tengernyi tömegben, a ruhaállványok és az ünnepi árukészlettel felszerelt polcok között kerestük, ami akkor egy örökkévalóságnak tűnt. Semmi. Kiáltottuk a nevét … egyre hangosabban minden egyes próbálkozással. Semmi. Fel-alá jártunk – aztán már szaladva kerestük kétségbeesetten – felkutatva minden lehetséges búvóhelyet az üzleten belül. Sehol nem találtuk. Néhány perc múlva több vásárló és eladó is észrevette a szerencsétlenségünket és bekapcsolódtak a keresésbe, kiterjesztve azt a többi részlegre is, lezárva a bejáratokat, miközben a barna szemű, szőke hajú, kalandvágyó 4 éves kisfiamat keresték, aki ironikus módon aznap éppen a kedvenc Superman pólóját viselte. 

Húú, lányok, bármit megtettem volna abban a pillanatban, hogy visszakapjam a fiamat. Egy anya szeretete a hétköznapokban is heves tud lenni, de amikor egy gyermek eltűnik, az a mély anyai szeretet előtör, és a végletekig képes elmenni, hogy biztonságban visszaszerezze gyermekét. 

Nem állsz le. 

Nem adod meg magad. 

Soha nem adod fel… 

… amíg a szeretett gyermeked nincs újból biztonságban, a karjaidban. 

Dávid talán úgy kezdte, mint egy pásztor, akiről megfeledkeztek, de a Szentírás gyönyörűen bemutatja, hogyan használta Isten az ő célokkal teli életét arra, hogy egy még jobb, eljövendő Pásztorra mutasson rá: a Nagy Pásztorra, aki soha nem adja fel a keresést az Ő népe után. 

„Magam legeltetem nyájamat, s a pihenőhelyükre vezetem őket.” — ezt mondja Uram, az Örökkévaló. Eltévedt juhaimat megkeresem, amelyik elkószált, visszahozom, a törött lábút bekötözöm, a gyengét erősítem, az erőseket szemmel tartom …” „Bizony, juhaim vagytok, legelőim nyája, emberek! Én pedig Istenetek vagyok.” — ezt mondja Uram, az Örökkévaló.” – Ezékiel 34:15-16, 31 

Ez a Pásztor hivatását sokkal szenvedélyesebben végezte, mint egy kétségbeesett, elveszett gyermekét kereső anya. A legalázatosabb formában érkezett közénk – teljes ellentétben azzal, amit a világ várt – azért, hogy élete árán megváltsa juhait: az elveszetteket, az elkószálókat, a megsebzetteket és a gyöngéket. És még ma is, az Ő nagy szeretetével, Isten szenvedélyesen keresi övéit, soha nem adja fel… 

Keres az elveszettek után. 

Visszahozza a tévelygőket. 

Megmenti őket. 

Összegyűjti őket biztonságot nyújtó karjaiba. 

Jó legelőn táplálja őket. 

Bekötözi a megsebzetteket. 

Megerősíti a gyöngéket. 

Nyugalmat ad nekik. 

Ő nem áll le. 

Nem adja fel soha. Nem mond le róluk… amíg az Ő szeretett gyermekei nincsenek újból biztonságban az Ő karjaiban. 

_____________________ 

Néhány rövid perc múlva (ami akkor óráknak tűnt), benéztem egyik sarok mögé és ott volt. Ijedten, összezavartan, sírva, és egyedül. Ölembe vettem, miközben kis könnyáztatta arcát mellkasomba fúrta és azt suttogta: “Soha többé nem akarlak elhagyni.” 
______________________ 

Elveszetten, ijedten, zavartan, egyedül érzed magad? Igazi békességet, identitást és célt csak Krisztusban találhatsz. Menekülj a te Jó Pásztorod karjaiba, aki arra vágyik, hogy visszafogadjon a nyáj közé. 

Ő Isten, és Ő úgy szeret, mint senki más. 

Az Ő lábainál, 

Whitney 


Beszélgessünk: Istennek a mai Igeversekben említett jellemvonásai közül melyik jelent számodra a legtöbbet? A hozzászólásokban megköszönheted azt, Aki Ő számodra…
Fordította: Vasadiné Dubován Judith 
Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .