6. hét / 3. nap Miért hallgat meg Isten? Mert közel van Isten a megtört szívűekhez!

Olvasd még: Ézsaiás 41:10

Dávid arra emlékezteti a hívőket, hogy Isten közel marad azokhoz, akik szenvednek és szomorúak. A hívők belekapaszkodhatnak ebbe az ígéretbe minden időben. A hívők azt is tapasztalják, hogy amikor szenvedünk és fájdalmunk van, akkor figyelünk legjobban az Úrra, akkor legőszintébbek az imáink és akkor kérünk a legbátrabban. Sosincs távol; egyszerűen arról van szó, hogy ilyenkor Ő a legfontosabb az életünkben. A szenvedés és a fájdalom kimutatja gyengeségünket és azt, hogy nincs hatalmunk az életünk felett és emiatt kénytelenek vagyunk meghajolni az Úrtól való függésünk előtt. Az Úr nem dolgozik kevesebbet azok életében, akik szeretik Őt, akár tragédiát, akár bőséget élnek meg. Szeretete sosem tompul el. Szenvedélye sosem gyengül.

Melyik szívbéli fájdalmadat fogod ma átadni Istennek? Tudsz-e valakit, aki most hasonlót él át, akiért imádkozhatsz?

Édesatyám, köszönöm, hogy mindig jelenlévő segítség vagy az életemben, amikor bajba kerülök. Amikor megkérdőjelezem jelenlétedet, célodat, tervedet a szenvedésemre vonatkozóan, emlékeztess arra, hogy Te nagyobb vagy az én tragédiáimnál, és ezen a szenvedésen és szomorúságon keresztül képes leszek megtapasztalni olyan szeretetet és bensőséget Részedről, amilyet még előtte sosem éltem át. Jézus nevében, Ámen!

***

I- Másold le a napi IGEVERSEKEKET a Bibliádból.

M- Jegyezz fel 1-2 MEGFIGYELÉST.

Á- Jegyezz fel 1-2 gondolatot, amit az olvasottakból ÁTÜLTETSZ a gyakorlatba

K – KÖSZÖND meg, amit ma tanultál / KÉRJ Istentől a szíved mélyéből.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .