6. hét / 1. nap – Miért hallgat meg Isten? Mert Krisztus által megbékéltetett Magával

Olvasd: Róma 5: 1-2

Pál azt állítja, hogy csak Isten kegyelme miatt lehetünk megmentve. De az is Isten kegyelméből van, hogy a megmentés pillanatában új teremtményekké lettünk. Teljesen újak. Az új teremtés tele van Isten Lelkével. Isten gyermekeivé váltunk. Telve vagyunk Istennel: Isten szeretetével, Isten békességével, Isten lelki ajándékaival, Isten kéréseivel, Isten küldetésével. Az Ő mestermunkája vagyunk, akiket céllal és küldetéssel teremtett, sokkal nagyobbal, mint magasztosabbra, mint amire magunktól képesek lennénk. Minden, amin eddig átmentünk életünk során (kedves dolgaink, veszteségeink, szomorúságaink, sikereink, kudarcaink, bizonytalanságaink), mind arra vezettek, hogy Vele egységben legyünk.

Számodra természetes, hogy van “hozzáférésed” Istenhez? Milyen olyan teljesítménnyel büszkélkedsz, amelyek valójában Isten teljesítménye rajtad keresztül, és ez az Ő ajándéka számodra? Megköszönnéd Istennek naponként az Ő ajándékait és a folyamatos jelenlétét az életedben?

Édesatyám, köszönöm, hogy nem vagyok ugyanaz az ember, aki azelőtt voltam, mielőtt Veled találkoztam volna. Köszönöm, hogy úgy tervezted, hogy Te és én egyek legyünk. Erősíts meg engem, Uram, a Te küldetéseddel: félelemtől szabadon, bizonytalanságtól mentesen, kétségektől mentesen. Emlékeztess, Uram, arra, hogy minden jó dolog az életemben Tőled van. Köszönöm, hogy Te nem úgy méred a sikert, mint én. Emlékeztess rá minden nap, hogy nem arra hívtál el engem, hogy sikeres, kényelmes, gazdag, vagy akár kiemelkedő legyek; azért hívtál el, hogy hűséges legyek. Jézus nevében, Ámen!

***

I- Másold le a napi IGEVERSEKEKET a Bibliádból.

M- Jegyezz fel 1-2 MEGFIGYELÉST.

Á- Jegyezz fel 1-2 gondolatot, amit az olvasottakból ÁTÜLTETSZ a gyakorlatba

K – KÖSZÖND meg, amit ma tanultál / KÉRJ Istentől a szíved mélyéből.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .