4. hét / 3. nap – Hogyan imádkozzunk? Merészen!

Olvasd: Lk. 18:1-7
Jézus azért mondja el ezt a példázatot, hogy arra ösztönözze a hívőket, tartsanak ki imádságban. Jézusnak el kellett mondania az embereknek, hogy imádkozzanak és ne csüggedjenek, mert tudta, hogy ezt fogjuk tenni. Tudja, hogy hajlamosak vagyunk hamar elveszíteni a kedvünket és abbahagyjuk az imádkozást. Tudja, hogy a legtöbb ember kételkedik az ima igazi erejében. Tudja, hogy amikor az imáinkra nem jön válasz, mi tévesen azt hisszük, hogy Isten megbüntet, vagy elutasít minket. De ha igazán ismernénk Isten jellemét, akkor tudnánk, hogy az ima kell legyen az első válasz minden helyzetre.
Mi a te hozzáállásod amikor imádkozol … szelídség, habozás vagy merészség?
Szeretnél elkezdeni ma merészen és kitartóan imádkozni Istenhez, tudva, hogy ha jó dolgot kérsz, ami a javadra válik, akkor az a tied is lesz?
Édesatyám, hálát adok neked, hogy te vagy az én Atyám aki szeret és nevel engem. Fejleszd bennem Uram, hogy képes legyek tűrni, kitartani és soha el nem csüggedni. Zúzz bennem össze minden kétséget, ami ott lopakodik benne, amikor nem látom, hogy Te jelen vagy az életemben. Emlékeztess engem naponta, hogy a Veled való beszélgetésem, Hozzád való imádságom legyen az első, jó és rossz időkben egyaránt. Jézus nevében. Ámen (LGG)

***

I- Másold le a napi IGEVERSEKEKET a Bibliádból.

M- Jegyezz fel 1-2 MEGFIGYELÉST.

Á- Jegyezz fel 1-2 gondolatot, amit az olvasottakból ÁTÜLTETSZ a gyakorlatba

K – KÖSZÖND meg, amit ma tanultál / KÉRJ Istentől a szíved mélyéből.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .