Ötödik hét / Szerda

Jézus Nagy Megbízása, melyet a tanítványainak, és ebből kifolyólag, minden Benne hívő embernek  adott, arról szól, hogy tegyenek tanítványokká mindenkit, akivel találkoznak. A híveket arra utasítja, hogy menjenek és tegyenek tanítványokká minden embert. Menjenek …. ne várjanak míg az elesettek hozzájuk jönnek. Menjenek … és ne ítélkezzenek affelől, hogy megérdemlik vagy nem.  Menjenek … és ne várjanak, míg elnyerik a hajlandóságunkat. Szerezzenek tanítványokat … ne csak a templomba járók számát gyarapítsák. Szerezzenek tanítványokat … nem vallásos, szabályokat betartó embereket. Ahhoz, hogy követni tudják Jézus megbízását, áldozatot kell hozniuk. Meg kell keresniük, fel kell kutatniuk az embereket. El kell hagyniuk a komfort zónáikat. Ideiglenesen el kell hagyni a hívők biztonságos közegét azért, hogy megkeressék az elesetteket. Fennáll a veszélye annak, hogy visszautasításnak, elutasításnak és nevetség tárgyának lesznek kitéve. A tanítványok megszerzésére időt és energiát kell áldozni. Isten dolgaira tanítani és hitükben erősíteni az új híveket, sok türelmet, kegyelmet, irgalmat, és folyamatos fejlődést igényel. Minden hívő számára van egy ELHÍVÁS, és van egy ÍGÉRET is … Jézus ígérete az, hogy velünk marad az idők végezetéig. Minden hívő emberre vonatkozik ez a csodálatos hívó szó. Nem csak egyesekre. Nem csak a papokra vagy a vallási vezetőkre.  Mindenki, aki vallja, hogy Jézus Krisztus az Úr,  annak megadja ezt a küldetést, a hatalmat, és a felelősséget ahhoz, hogy tanítványokká tegye az embereket.

Mi történik, ha valami visszatart attól, hogy követni tudjad Jézus Nagy Megbízását? Ha el kell hagynod a komfort zónád, és kockáztatnod az elutasítást?  Vagy amikor tanítványokat szerzel … mert feláldozod az idődet, türelmet és kegyelmet követel, vagy a bibliai ismeret hiánya merül fel? Vagy kétségbe vonod Isten ígéretét és jelenlétét, melyben felruházott téged azzal, hogy azt cselekedd, amire elhívott? Arra fogod kérni Istent, hogy adjon meg neked mindent, amire szükséged van, hogy az Ő nevében megszólíthasd az embereket?

Uram Atyám, köszönöm, hogy folyamatosan jelen vagy az életemben. Köszönöm a megtiszteltetést és kiváltságot, hogy részese lehetek e fenséges elhívatásnak, mert  közelebb visz Hozzád. Köszönetet mondok azokért az emberekért, akik üdvösségre vezettek és Igédre tanítottak. Atyám, azért imádkozom, hogy még több lehetőséget kapjak arra, hogy az elveszetteknek Rólad beszélhessek, és megosszam velük félelem, kétség vagy habozás nélkül feléjük irányuló szeretetedet. Jézus Krisztus nevében, Ámen.

***

I- Másold le a napi IGEVERSEKEKET a Bibliádból.

M- Jegyezz fel 1-2 MEGFIGYELÉST.

Á- Jegyezz fel 1-2 gondolatot, amit az olvasottakból ÁTÜLTETSZ a gyakorlatba

K – KÖSZÖND meg, amit ma tanultál / KÉRJ Istentől a szíved mélyéből.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .