Negyedik hét / Csütörtök

János egy gyönyörű pillanatképet oszt meg velünk a mennyről, ahol az első dolgunk az Isten dicsőítése lesz. Ez a Jézus Krisztusban hívők reménysége- az örökkévalóság az Istennel, Atyával és a Istennel, a Fiúval. A hívők végre hazaérnek Istenhez.

Isten személyesen mutatja meg és fedi fel előttünk az utat az örök élethez és a megváltáshoz – Jézus Krisztushoz. A hívők ezután megkapják a csodálatos ígéretet az Úr jelenlétében való teljes örömről és az örökkévalóságról, amit Jézuson keresztül kapunk, aki Isten jobbján ül. Örök élet, öröm, boldogság lesz a részünk Isten jelenlétében a mennyben. Milyen gyakran és könnyen elfeledjük, hogy ez a világ nem az otthonunk. Mi idegenek vagyunk itt. Hajlamosak vagyunk arra, hogy megpróbáljuk kikerülni, elkerülni itt a földön a bánatot, betegséget, szorongást, csalódást, árulást, kihasználást. Ez a hajlamunk egy horgonyt képez, amely ide rögzíti a szívünket ehhez a világhoz. Megpróbáljuk ezen a földön megtalálni a teljes örömöt, boldogságot a dolgokban, emberekben. Sajnos ez a világ sohasem tölti be szükségleteinket teljesen, és emiatt mindig csalódást fogunk tapasztalni. A teljes öröm és az örök boldogság csak Isten jelenlétében található meg, és a hívők a mennyben az Ő jelenlétében lesznek majd. Szabadok leszünk a betegségtől, bűntől, bizonytalanságtól, fájdalomtól és bánattól. Tiszta, őszinte szeretettel leszünk egymás iránt, gyűlölet, bizonytalanság, féltékenység és előítélet nélkül.

Atyám, a menny kijelenti a Te dicsőséged, és megmutatja a Te kezed munkáját. Uram, én vágyom a napra, amikor a Te jelenlétedben lehetek, szabadon ennek az összetört világnak fájdalmától és bánattól. Uram, néha olyan nehéz elképzelni az örökkévalóságot Veled. Az öröm, a dicsőség, a ragyogás, ez mind olyan elképzelhetetlen. Uram, kérlek emlékeztess naponta, hogy a menny létezik, és ezt teljes egészében megtapasztalhatom Veled. Uram, kérlek törd össze a láncokat, melyek ehhez a világhoz kötnek. Távolítsd el a vágyat, hogy itt a földön építsek magamnak menyországot a családomal, a barátaimmal és az én kis dolgaimmal. Gyógyítsd be a sebeket, amiket az én földi vándorlásom okozott. Emlékeztess, hogy a célom az, hogy Veled legyek, tele élettel, telve örömmel, teljes boldogsában és teljes szeretetben. Jézus nevében kérlek. Ámen. (LGG)

***

I- Másold le a napi IGEVERSEKEKET a Bibliádból.

M- Jegyezz fel 1-2 MEGFIGYELÉST.

Á- Jegyezz fel 1-2 gondolatot, amit az olvasottakból ÁTÜLTETSZ a gyakorlatba

K – KÖSZÖND meg, amit ma tanultál / KÉRJ Istentől a szíved mélyéből.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .