Negyedik hét / Kedd

Pál leírja nagy aggodalmát a kolossébeli és a laodiceai gyülekezeteknek. Azt szeretné, ha megmaradnának bátran és állhatatosan Isten ismeretében és bölcsességében. Pál örömet akar nekik hozni, de szerette volna biztosítani őket üdvösségükről és Istennel való közösségükkel kapcsolatban, amikor kétséggel küzdenek.

Tehát a hívőknek növekedni kell Isten ismeretében és az Ő szavának a megértésében, azért, hogy bízni tudjunk az Ő ígéreteiben. Könnyű a napi híreket nézni, az élet körülményeire tekinteni, átélni a világ drámáit és csodálkozni, hogy hol lehet Isten mindezekben jelen. Amikor az idők kemények ebben a világban, a hívőknek stabilan kell állni abban a tudatban, hogy Isten valós és élő az ő életükben. A hívőknek van egy személyes tapasztalatuk Istennel, aki átformálta az ő életüket a megváltás napján. Mi nem csak egyszerűen egy könyv alapján ismerjük a Urat, amely bibliai történések tucatjával kezdődik és végződik. Mi együtt élünk, lélegzünk, járunk Isten Szavával. A hívőknek személyes kapcsolatuk van az Úrral, és ez azzal kezdődik, hogy Ő megmenti a mi életünket a pokol mélységétől. Személyesen ismerjük Istent, aki táplál minket, megvéd, megment, tanít, megerősít, megszabadít és szeret bennünket. Megadatott számunkra a kincs, hogy megtapasztalhatjuk az Egyetlent, aki dicsőségből dicsőségbe visz bennünket egy kaotikus, bűnnel telt világban. Megtapasztalhatjuk Istent Jézus Krisztus által. Jézus ismeretében és bölcsességében bensőségesen növekedünk, amikor osztozunk szenvedésében és dicsőségében. A hívők az Igéből megismert Isten ismeretére alapozzák életüket. 
Amikor úgy tűnik életeden minden területén káosz és zavar uralkodik, szakemberek tanácsára, megérzéseidre vagy Isten Szavára bízod magad? Amikor úgy tűnik, hogy egyedül vagy a harcaidban, alapozol-e arra, amit Istenről és az Ő jelleméről tudsz? Amikor békéért és a jólétért küzdesz ebben a világban, bízol-e abban, amit Istenről és az Ő ígéreteiről tudsz? Megosztod-e mindazt amit tudsz Istenről azokkal, akiknek szükségük van Rá?

Atyám, segíts kitartónak, alaposnak és szomjazónak lennem a Te lényed és a Te szavad iránt. Segíts megállnom abban, amiről tudom, hogy igaz Rólad, hogy ne ingadozzam aszerint, amit a szemem lát. Hadd találjam meg a békémet, ami Benned található és a Te ígéreteidben gyökerezik. Uram, kérlek adj nekem lehetőséget megosztanom mindazt, amit tudok Rólad, valakivel, akinek szüksége van rád. Jézus nevében kértelek, Ámen. (LGG)

***

I- Másold le a napi IGEVERSEKEKET a Bibliádból.

M- Jegyezz fel 1-2 MEGFIGYELÉST.

Á- Jegyezz fel 1-2 gondolatot, amit az olvasottakból ÁTÜLTETSZ a gyakorlatba

K – KÖSZÖND meg, amit ma tanultál / KÉRJ Istentől a szíved mélyéből.

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .