Hetedik hét / Ötödik nap

Jézus feltámad a halálból, legyőzi a bűnt és a halált, és máris a világ forog a fejében. Mielőtt felemelkedne a mennybe, a benne hívőknek még egy végső útmutatást ad: el kell érni a világot az Isten szeretetéről és megbocsátásáról szóló jó hírrel. “Menjetek el és tegyetek tanítványokká…” Vannak, akiket arra hívott el ISten, hogy töltse be a Nagy Parancsolatot messze, távoli földön, másokat pedig arra, hogy érje el a világot Krisztusnak a kertjének a végében. Vannak, akik arra kaptak elhívást, hogy adjanak, mások arra, hogy imádkozzanak. Hová helyezett TÉGED Isten, végzed azt a munkát, ami a te részed, hogy elérhesd vele azokat, akiknek kétségbeesett szükségük van a Megváltóra? (LGG)

***

IMÁK

 I – Igevers – egyszerűen csak másold le a verset a Bibliádból. El fogsz csodálkozni azon, hogy Isten mi mindent le fog leplezni számodra azáltal, hogy időt szánsz arra, hogy lelassulj és le is másold, amit olvastál.

 M – Megfigyelés – mit látsz a versekben, amiket olvasol? Ki a hallgatóság? Ismétlődnek a szavak? Melyik szavak ragadják meg a figyelmed?

 Á – Átültetés – itt válik Isten Igéje személyessé. Mit mond ma nekem Isten? Hogyan alkalmazhatom a most olvasottakat a személyes éltemre? Milyen változtatásokat kell létrehoznom? Van valamilyen lépés, amit meg kell tennem?

 K – Kérés. Imádkozd Istennek a szavait, amiket olvastál. Ha valamit megmutatott neked az igéjéből, köszönd meg neki. Kérj bocsánatot, ha egy bűnre mutatott rá az életedben.

 +1: Gyere a blogra és meséld el a többieknek, mire tanított ma az Úr! 🙂

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .