Első hét / Ötödik nap

Számomra teljességgel elképesztő, hogy az Isten Fia, akinek szavára hallgat a természet és akinek angyalok lesik parancsait, leereszkedik, hogy a tanítványai poros, mocskos lábait megmossa. Tanulhatunk azonban néhány dolgot Jézusnak ebből a cselekedetéből. Az alázat akarat kérdése. Nem tarthatjuk túl jónak magunkat ahhoz, hogy ne végezhessük el a legalantasabb munkát. Többre kell tartanunk másokat magunknál. De nem elég, ha csak beszélünk erről, ennek az alázatnak látszania kell abban, ahogy a barátaink és a körülöttünk levők felé szolgálunk. Hajlandóak vagyunk másokat megáldani és többnek gondolni magunknál azzal, hogy félretesszük a kényelmet, a nyugalmat és az előnyöket? Ennek gyakorlását kezdhetjük azokkal az emberekkel, akiket elmondásunk szerint a legjobban szeretünk, a házastársainnak, gyermekeinkkel, szüleinkkel. (LGG)

***

IMÁK

I – Igevers – egyszerűen csak másold le a verset a Bibliádból. El fogsz csodálkozni azon, hogy Isten mi mindent le fog leplezni számodra azáltal, hogy időt szánsz arra, hogy lelassulj és le is másold, amit olvastál.

M – Megfigyelés – mit látsz a versekben, amiket olvasol? Ki a hallgatóság? Ismétlődnek a szavak? Melyik szavak ragadják meg a figyelmed?

Á – Átültetés – itt válik Isten Igéje személyessé. Mit mond ma nekem Isten? Hogyan alkalmazhatom a most olvasottakat a személyes éltemre? Milyen változtatásokat kell létrehoznom? Van valamilyen lépés, amit meg kell tennem?

K – Kérés. Imádkozd Istennek a szavait, amiket olvastál. Ha valamit megmutatott neked az igéjéből, köszönd meg neki. Kérj bocsánatot, ha egy bűnre mutatott rá az életedben.

+1: Gyere a blogra és meséld el a többieknek, mire tanított ma az Úr! 🙂

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .